Kommentare til De der Fantastiske knækbrød

se opskriften her

  -  2014-07-06 22:48:19
Smager fantastisk. Bager dem et par gange om ugen :-) Tilsætter dog Jomfruer i det grønne og lidt mere salt.

Louise  -  2013-10-21 13:42:33
Så er den første plade kommet i ovnen. Det er 5. gang de bliver lavet.. Rigtig lækker opskrift. De sidste par gange har jeg kun kommet ½ dl olie i og erstatet resten med vand og så har jeg byttet rundt på rug- og hvedemel.. Det smager også rigtig godt!

Maria 2013  -  2013-09-18 17:35:22
De er helt vidunderlige har lavet dem til klassen de elskede dem😊

Rkj78  -  2013-04-15 11:06:40
Mega gode knækbrød. Brugte dog 1 dl femkornsblanding da jeg ikke havde solsikkekerner. Det gjorde dem ikke ringere. Meget nemme at lave.

nina  -  2013-02-28 11:47:13
lækker opskrift jeg bruger dog spelt og ikke hvedemel og ingen havregryn, da ca 55% af det bliver omdannet til druesukker i kroppen... men hvis man ikke er på speciel kost så er det jo ligemeget :)

AlbertslundM29  -  2012-12-28 00:28:33
1,5 dl finvalsede havregryn + 1,5 dl grovvalsede havregryn + 1 dl hørfrø + 3 dl hvedemel + tsk salt + 1,5 dl rapsolie + 2 måleskeer proteinpulver + 2 dl vand + 1 dl fuglefrø .. blev til en slags småkager

  -  2012-08-29 22:29:12
Nogle der ved om man kan erstatte halvdelen af olie med vand? så bliver de vel lidt sundere :)

Mansse  -  2012-08-27 08:12:25
Jeg brugte kun hvedemel, cirka 4 dl. Og så kunne jeg ikke finde hørfrø her i New Zealand, så jeg brugte blå birkes - hehe.. Og kun ½ dl olie, men 3 dl. vand og 1 tsk. bagepulver, men rul dem meget tyndt! - Hilsen en dansker i New Zealand

Julie  -  2012-07-11 17:26:12
De er super lækre :) Et lille tip: prøv dem med en dip af feta rørt op med græsk yoghurt + finthakket rødløg og persille eller purløg. Det smager altså bare kanon godt. Og man vælger jo selvfølgelig bare de urter man bedst kan lide..

lotte  -  2012-07-03 16:31:09
hejsa lækre knækbrød jeg kommer kun ½ dl olie i og 2,75 dl vand og de bliver stadig gode

AC  -  2012-06-05 15:20:40
Jeg drysser med flagesalt inden jeg bager og bruger dem som snacks - de går som varmt brød, der bliver altid udsolgt! Jeg laver også en portion uden salt på og dem får ungerne med i madpakken, sammen med gulerodsstænger, små tomater, osv udgør de et fint 'frikvarters-måltid'.

Coco1  -  2012-04-09 17:10:05
De smager fantastisk men kunne godt tænke mig at de knaste noget mere ellers super gode;-) :-)<3

El_prepzi  -  2012-03-18 11:57:16
Ifølge madlog er der ca. 3000 kalorier i en sådan potion, hvilket svare til ca 40 kalorier pr stykke, ved stykker på 6 x 6 cm

Fisk:)  -  2012-02-28 14:09:07
Det er super lækert, prøv eventuelt med havsalt og revet ost! de er også super lækkert!!!

Anna  -  2012-02-05 13:26:11
De er ganske simpelt vidunderlige! Jeg putter lidt mere salt i, så de bliver lidt ligesom chips, bare bedre og sundere.

Struer  -  2012-01-09 21:39:02
Jeg erstatter halvdelen af hørfrø med anden frø da jeg synes de bliver lidt dominerende i smagen og når drysset er kommet på, trykker jeg det ned i dejen ved at rulle med kagerullen en enkelt gang - så falder det ikke så nemt af

sisling  -  2012-01-07 10:16:38
Jeg bager dem kun ved 150 grader i 20 min. så undgår man at olierne bliver "farlige". Det bliver de også super gode af.

Manja  -  2011-12-05 16:37:38
De er SUPER gode, jeg har opskriften fra et andet sted, men den er faktisk magen til.. DOG nøjes jeg med ½ dl olie og så bruger jeg ca. 2½ dl vand i stedet for, fungerer lige så godt :-) Jeg pensler dem IKKE, det er overhovedet ikke nødvendigt, bare direkte ind i ovnen efter de er blevet skåret ud ;-) MMMHH

lotte  -  2011-11-06 19:08:22
Super knækbrød men rister også kernerne da det fremme smagen så de bliver baget 1 gang om ugen, så hurtig ryger der en potion hos os :-)

morfifi  -  2011-09-01 16:14:21
Det er en kanon opskrift

ewj  -  2011-07-16 12:50:50
Prøv at hakke nogle tranebær og put dem det smager godt.

Cecilie   -  2011-07-05 11:45:27
Mmm! Virkeligt gode! Og tak for tippet med bagepapiret - det havde jeg aldrig gættet.

Conny  -  2011-06-15 23:15:30
Jeg laver sommetider dem som snacks, men blander forskellige ting i havregrøden som laves på normal vis SOM TIL BØRN. Så tilføjer jeg chili, karry, presset hvidløg,paprika, koriander, persille, og andre lækre krydderiurter-ting, efter havregrøden er taget af varmen. Tager en spatel og breder det ud på en bageplade (tyndt) PÅ bagepapir og holder øje med pladen. Smager perfekt til f.eks. dip eller ost, og er knasende sprøde. Holder bare øje med ovnen, når det begynder at "brune", og i havregryn er der så godt som ingen kalorier i det er rene fibre - til Helga på siden her.

Louise  -  2011-05-30 12:59:59
Hej Prøv at komme Pesto i og undlad så lidt olie, det er godt

Ruth  -  2011-04-18 00:37:11
Har lavet disse knækbrød tit, men har aldrig ristet græskarkerner og solsikkefrø først. Det må jeg prøve, hvis det giver en bedre smag.... Det er bare superlækre knækbrød... ummm

...  -  2011-04-07 14:51:52
Jeg synes det smager ret meget af olie... men eller godt (-:

lone  -  2011-04-04 10:37:07
prøv ølandshvede istedet for hvedemel, det er bare verdens bedste mel, dog osse dyrere end almindelig mel, kan købes i irma.

Hannah  -  2011-03-22 17:36:43
Jeg har en opskrift næsten magen til, dog skal der bagepulver i den. Det smager lige chips, det er bare en million gange sundere og man kan sagten spise det uden smør og pålæg!

knysmora  -  2011-03-10 21:24:50
Jamen de er bare gode og sunde.... jeg valgte at lave dem lidt tykkere, så een portion til en plade.... bages længere ved 180 grader og stadigvæk er de sprøde og lækre.

  -  2011-02-21 16:20:04
-mmmm det er virkelig lækre!! -de SKAL prøves :)

  -  2011-02-10 12:17:05
Har lavet disse fantastiske knækbrød, har prøvet hvor jeg rister kernerne først og hvor jeg ikke gør. De smager bedst når man rister kernerne først. Bagepulver gør inge forskel, er blot et unødvendigt kemikalie. Brugte spelt i stedet for hvede. Ovne er forskellige s bagetid er også forskellig

nielsen80  -  2011-02-08 17:54:56
fantastisk opskrift !! tak for den

Hjørring igen  -  2011-02-02 17:16:34
UPS. Glemte at skrive at jeg også kommer 1 teske fuld bagepulver i.

Hjørring  -  2011-02-02 17:15:15
Jeg bruger kin 1/2 dl olie og de er lige gode og jo nok lidt sundere

Birgit K Madsen  -  2011-01-20 18:58:19
Jeg kommer 1 stk bagepulver i. De blir lækre :)

Birgit K Madsen  -  2011-01-20 18:53:41
Prøv at erstatte ca 1/2 dl af melet med hybenpulver. Jeg ruller dejen ud på bordet så tyndt det kan lade sig gøre mellem 2 stk bagepapir, så blir de ej så bløde. Derefter placerer jeg papir og dej på bagepladen. Jeg undlader også at pensle dejen, men ridser den, så jeg kan knække brødene fra hinenden efter bagning.

  -  2011-01-20 13:46:34
gode, gode, og gode... jeg laver dem med 3½ dl fuldkorns-speltmel, 2tsk groft salt, 1 tsk. bagepulver og kun 1 dl. olie. Men tror det kommer ud på et, hvordan de laves. Har indtil nu ikke fået dem til at smage ens fra gang til gang.

Damkjær  -  2011-01-09 10:42:19
De blev super gode og meget nemme at lave. Har også prøvet og komme 1 tsk. bagepulver i, syntes ikke det gjore den store forskel.

Monse  -  2010-12-05 22:39:42
De smager ganske udmærket, jeg tror dog, at jeg fik bredt dejen for tyndt ud på bagepapiret, da de blev lidt brændte i kanten. Jeg brugte også kun 1 dl. olie.

Bennar  -  2010-12-02 15:14:23
Perfekte knækbrød!

  -  2010-11-12 09:49:02
jeg bruger kun 1 dl olie, det er rigeligt

SuperMor  -  2010-10-24 13:48:55
For SØREN hvor er de lækre OG hurtige OG utroligt nemme! Lige en kombination der passer i en travl hverdag :)

Marie  -  2010-10-23 16:27:04
Jeg lavede dem lige i "klidmoster" omega-3 edition. Kun med hørfrø og rapsolie i stedet - sikkert ikke helt lige så lækker, men stadig fantastisk. til kolonihavemor: Er der ikke noget med, at de der olier (her: tidselsolie) med utroligt mange polyumættede fedtsyrer ikke må opvarmes overhovedet, af frygt for isomerisation til transfedtsyrer?

Børge  -  2010-10-22 14:26:13
hvad er det for noget at kalde dem ?

Stine  -  2010-10-14 19:23:00
Hvis du er til det lidt krydrede, så prøv at tilsætte nigellafrø - det smager bare super godt! Men ikke for mange, de smager kraftigt igennem.

Karin  -  2010-10-02 14:40:45
Fantastisk opskrift. Hurtigt, nemt og super lækre

Lisbeth  -  2010-09-07 17:27:45
Jeg har bagt disse fantastiske knækbrød. Man kan sagtsen nøjes med 1/2dl olie og kan så tilsætte 2 1/2dl vand. Fedtmængden er reduceret og de bliver stadig fantastiske.

katja  -  2010-08-30 21:29:09
- og så skal det jo lige siges at måske er der mange kalorier i, men det er jo det sunde fedt som man skal have så det gør jo ikke noget hvis man bare spiser nogle stykker..

Katja  -  2010-08-30 21:28:09
Jeg har prøvet at lave dem som urtekram. Dvs. både med alm. ost oven på og parmasan-ost ovenpå. Det blev rigtig godt. De er også rigtig gode med honning i. Det samme gør jeg når jeg laver grissini'er. Der putter jeg både honning og rosiner i for at gøre dem lidt søde og det er virkelig godt.. Det er kun fantasien der sætter grænser.. :)

tin  -  2010-08-17 13:21:56
Jeg har lige bagt de dejlige knækbrød,det er en super opskrift.

Malene  -  2010-07-13 23:02:13
De her, de må bare smages. De er så gode! Både med og uden pålæg, men elsker dem med et stykke ost på eller pålægs chokolade. uhm:)

pipzen  -  2010-07-08 11:01:09
så er første plade knækbrød lige kommet ud af ovnen og andet hold er sat ind, glemte ved den første at skære dejen ud inden jeg satte den i, det er ikk så nemt at lave flotte knækbrød når de først er bagt, så vil de nemlig :) ja knække :) har lige smagt på dem, og de smager rigtigt dejligt.... noget andet end kedelige købe knøkbrød, og så er det virkelig nemt at lave dem. startede godt nok med at rulle dejen ud med en kagerulle... men fandt ud af det var nemmere når man lagde bagepapir over dejen og så brugte kagerullen.. tak for en god opskrift :)

Mona  -  2010-06-09 21:48:29
Kan man bruge groft rugmel?

Gugga  -  2010-05-20 22:15:03
Jeg har samme opskrift, men med 2 tsk salt og 1 tsk bagepulver, og så skal de ikke pensles med æg. Vi har dem ALTID i huset. Opbevares i kagedåser. Hvad er fordelen ved at pensle med æg?

Line  -  2010-04-08 22:13:56
Jeg har også lavet nogle med gulerod i, og nogle med ost. Pas på ikke at ælte osten ind i dejen, så kan man ikke smage den.

..  -  2010-03-30 16:32:34
Urtekram laver nogle knækbrød med ost på (jeg kan ikke huske hvilken slags, måske cheddar), er der nogen der har forsøgt sig med det? For de smager nemlig rigtig godt, men de koster en formue.

I.M.L.  -  2010-03-10 16:32:16
Jeg bager dem hver uge, min opskrift er lidt anderledes kommer 1 tsk bagepulver i,pensler dem ikke med æg,hvorfor stå og bruge tid på at riste frøerne,rul dejen ud på bordet, træk parpiret (som har den samme størrelse som pladen) over på pladen,alle korn/frø er fede men på den sunde måde

bibi  -  2010-02-26 12:51:35
super gode med 1 tsk bagepulver i. Et drys med " jomfru i det grønne" ovenpå er bare super.

stine   -  2010-02-16 09:48:27
uhhhm de var gode og især til morgenmad. de tager heller ikke særlig lang tid at lave.

  -  2010-02-07 13:50:43
jeg har samme opskrift bare med 1 tsk bagepulver i , de er fantastiske

Kolonihavemor  -  2010-02-06 15:39:27
Labre knækbrød! Jeg havde ikke lige alle ingredienserne i huset, så erstattede 1 dl. solsikkefrø og 1 dl. græskarkerner med 2 dl. 5-kornsblanding (knækkede hvede- og rugkerner, sesam-, solsikke- og hørfrø). Var lidt spændt på om de knækkede rug- og hvedekerner ville være for hårde, men det er de slet ikke. Det er bare superlækkert. Brugte i øvrigt tidselolie i stedet for olivenolie - det smager også godt, men kræver selvfølgelig at man kan lide smagen af tidselolie.

Marianne  -  2010-02-03 12:11:28
Tusind tak for en super god opskrift

Marianne  -  2010-01-13 12:23:20
Har tastet de der fantastiske knækbrød ind på Madlog. Pr. 100 g er der 445 kcal, 11 g protein, 28 g kulhydrater og 32 g fedt. Til sammenligning er der i bag-selv kernerugbrød fra Kornkammeret 330, 12, 57 og 5,5 - altså væsentligt mere fedt!

Beate  -  2009-11-14 10:16:00
Nu har jeg faktisk selv konstrueret en knækbrødsopskrift med gær, som er rigtig god, men det skal nu tygges lidt mere end disse kerneknækbrød. Denne opskrift med eller uden bagepulver er så helt utrolig velsmagende. Kan spises som slik - og sund slik vel at mærke. Selv mine børnebørn kaster sig over dem i stedet for Digestives.

Lone  -  2009-10-15 10:36:46
Det er da bare super nemt og lækkert. Har nogen gange kommet 1 dl hvedemel 1 dl rugmel og 1/2 dl vand oveni. Det går også fint:-)Man skel dog være sikker på det er bagt længe nok for at det bliver rigtig sprødt.

Jeannette  -  2009-08-07 15:04:30
Kan kun sige MUMS. En fast inventar i vores hjem!!

  -  2009-03-26 17:54:52
jamen de er helt perfekte, og meget lette at bage. muttie

Anne d  -  2009-01-09 19:46:04
Til CHI man kan sagtens komme 1 tsk bagepulver i.

Chi  -  2008-12-22 11:15:12
til Nørrebor: du skulle forsøge dig med engang at riste kernerne... det er sådan med kerner og nødder, at det trækker smagen frem i dem når man rister dem.. det smager helt fantastisk. :) (eksempel: hasselnøddedrysset på din banasplit ville være ret kedeligt hvis ikke hasselnødderne var blevet ristet først ;))

Chi  -  2008-12-22 11:13:14
campanulla : "Det er helt klart de bedste knækbrød jeg har smagt, og irmas hjemmelavede når kun "vores" til knæene. Er der nogen som har prøvet at komme lidt bagepulver i? Eller skal der overhovedet ikke noget i? - Kunne godt tænke mig at de hævede lidt. " Det ville ikke hjælpe med bagepulver, da bagepulver behøver protein (som fx fra æg) for at fungere... men jeg skal ikke kunne sige om hjortetakssalt eller natron måske kunne gøre tricket, tror det dog ikke...

campanulla  -  2008-11-20 03:19:49
Det er helt klart de bedste knækbrød jeg har smagt, og irmas hjemmelavede når kun "vores" til knæene. Er der nogen som har prøvet at komme lidt bagepulver i? Eller skal der overhovedet ikke noget i? - Kunne godt tænke mig at de hævede lidt.

Lone  -  2008-11-17 17:45:36
Helt fantastiske, Jeg vil også rigtig gerne vide hvor mange kalorier de indeholder.

Mette  -  2008-11-01 17:40:02
Super gode knækbrød.

Helga  -  2008-10-17 16:04:25
De smager supergodt, og holder sig fint sprøde i kagedåse. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange kalorier de indeholder.

Nørrebor  -  2008-04-27 18:02:06
Jeg har samme opskrift hvor der dog kun skal 2dl mel (hvedemel+rug) i alt. Derved bliver det meget nemmere lige med en dejskraber at brede det ud på en bradepande. Jeg rister heller solskikkefrø og græskarkerner. De er simpelthen så gode, og tager ingen tid at lave (specielt med mine ændringer)!

Chi  -  2008-04-25 21:26:33
de er helt klart bedst lige når de har forladt ovnen.. eller samme dag, men kan sagtens gemmes så længe det skulle være! de skal helst pakkes luftæt, og hvis de skule blive "bløde" skal de bare have et par sekunder i en varm ovn, så er de som nye :)